500.000 m² aan daken

14 oktober 2019
Terug naar overzicht

Sinds 1980 groeide Polydak uit van een kleine onderneming tot een belangrijke speler in platte daken en waterdichtingen. “Door alles in eigen beheer uit te voeren én continu te investeren in onze mensen en ons materiaal, bouwden we een grote expertise uit in PVC, TPO, bitumen en EPDM”, opent zaakvoerder Roeland Schuurmans. “Jaarlijkse nemen we zo’n 500.000 m² aan daken onder handen.”

Polydak werd bijna veertig jaar geleden opgericht door Jaak Schuurmans. Goed tien jaar geleden zette zoon Roeland zijn eerste stappen in het familiebedrijf. “Ik draaide op elke afdeling mee: van de werven, administratie en planning tot aankoop en calculatie. Na enkele jaren nam ik het roer over van mijn vader. Onze dakspecialisten gaan dagelijks het dak op voor industriële en particuliere opdrachtgevers in Vlaanderen, Wallonië en zelfs Nederland en Duitsland. Naast PVC hebben wij ook specialisten in huis voor de vakkundige plaatsing van TPO, roofing en EPDM.”

Mooie opdrachten

Naar mooie opdrachten is het niet lang zoeken bij Polydak. Het orderboekje voor het najaar is goed gevuld. In Nederland zal het een roofingproject van 13.000 m2 voor Van Cranenbroek realiseren. “Samen met Cordeel zullen we werken aan een project voor DAF Trucks in Westerlo. Goed voor 12.000 m2 aan roofing”, somt Roeland verder op. “In opdracht van Warehouses De Pauw mogen we dan weer het nieuwe magazijn van Cora onder handen nemen in Charleroi, een TPO-dak van maar liefst 30.000 m2. ASK Romein ten slotte schakelt ons in voor een pvc-opdracht van 10.000 m2 bij Katoen Natie in Nederland.”

Gemotiveerd talent

Polydak doet beroep op negentig medewerkers. De sfeer is een groot pluspunt: wie er ooit begint te werken, gaat niet snel weg. “Wij zorgen daarnaast dat onze mensen alle kansen krijgen. Enerzijds door de nodige opleidingen te voorzien en tijdig verantwoordelijkheden te geven. Anderzijds door ons machinepark te optimaliseren. Recent kochten we een nieuwe heftruck en binnenkort komt er ook weer een extra vrachtwagen aan. Zo blijven we perfect uitgerust om ons cliënteel zo efficiënt mogelijk te bedienen”, vertelt Roeland.

Distributeur

Ook de tweede helft van 2019 belooft weer druk te worden. Niet alleen is de orderporterfeuille goed gevuld, ook de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw start weldra. “We breiden stevig uit. Zo kunnen we efficiënter werken en meer voorraad inslaan. Het is dan ook onze bedoeling om steeds meer te focussen op de distributie van materialen. Wij blijven bovendien inzetten op kwaliteit, flexibiliteit, planning en organisatie. Op die manier is Polydak een solide partner om samen mooie bouwprojecten te realiseren”, kijkt Roeland de toekomst met ambitie tegemoet.

Download PDF versie »

Bron: https://www.sterck-magazine.be/