Alles onder één dak

13 december 2019
Terug naar overzicht

Polydak blaast volgend jaar 40 kaarsjes uit. Het uitgelezen moment voor zaakvoerder Roeland Schuurmans om een nieuwe stap te zetten in de uitbouw van het familiebedrijf. “We zijn uitgegroeid tot een specialist in platte daken en staan bekend als een pionier in het gebruik van pvc voor de dichting van daken.” Vader Jaak, die Polydak in 1980 oprichtte, kan trots zijn.

NOOIT TE KLEIN OF TE GROOT

Polydak plaatst en levert elk jaar 500.000 vierkante meter aan daken. “Ons klantenbestand bestaat uit grote industriebouwers zoals Willy Naessens en Mathieu Gijbels, naast warehousers als WDP, Montea en H.Essers, sleutel-op-de-deurfirma’s in de woningbouw en architecten”, beschrijft Roeland. “Ook particulieren zijn welkom. Elke klant kan rekenen op dezelfde toewijding. Een te kleine of te grote opdracht bestaat niet voor ons.”

UITVOERING IN EIGEN BEHEER

Wat kan Polydak dat anderen niet kunnen? Roeland: “Wij doen alles in eigen beheer. Van het kraanwerk tot de logistiek. Dit maakt dat we nooit afhankelijk zijn van derden. Elke opdracht wordt uitgevoerd door eigen vakmensen. Zo hebben wij binnen onze uitvoeringsteams zelfs een uitsplitsing voor de specialisten in pvc, TPO, epdm en roofing. We zien steeds meer bedrijven in onze branche die taken uitbesteden, waardoor ze de controle over de kwaliteitswaarborg verliezen. Moet er een herstelling gebeuren, dan ontstaat er discussie, vaak ten koste van de klant. Dat is bij ons niet het geval. Wij komen onze afspraken na. Als er een probleem is, lost ons team het op. We kunnen terugvallen op projectleiders met een grote betrokkenheid. Ze krijgen veel vrijheid, maar daar staat ook verantwoordelijkheid tegenover. In onze onderneming werkt dat prima. Een grote troef is de sfeer binnen het bedrijf. Het is tegenwoordig moeilijk om geschikt personeel te vinden. Maar eens iemand hier aan de slag gaat, merk ik dat hij of zij blijft. Wij steken veel tijd en energie in opleiding en scholing, net als in het welbevinden van onze medewerkers. Zonder hen staan we nergens. Daar ben ik me als bedrijfsleider altijd van bewust.”

DISTRIBUTIE VAN ISOLATIEMATERIALEN

Het orderboekje van Polydak is goed gevuld. Toch reiken de ambities van Roeland verder. “Wij zijn volop bezig met het plaatsen van een nieuwbouw met een oppervlakte van bijna 13.000 vierkante meter, in de industriezone Balendijk-Kristalpark in Lommel. We willen een hogere graad van efficiëntie bereiken. Niet enkel in onze werking, maar ook in het beheer van onze opslag. In de toekomst willen wij onze activiteiten uitbreiden met de distributie van materialen, voornamelijk isolatiematerialen. We doen dat vandaag al in beperkte mate, maar willen daar een volwaardige bedrijfstak van maken. Wij kopen onze dakdichtings- en isolatiematerialen rechtstreeks bij de fabrikanten, in grote volumes en dus tegen uiterst gunstige voorwaarden. Naast het gebruik voor onze eigen projecten verdelen we deze materialen naar de professionele en particuliere markt. Wij specialiseren ons meer bepaald in pvc-folies voor dakdichting. Om de opslag van deze materialen te kunnen optimaliseren, hebben we meer plaats nodig. De verhuis naar ons nieuwe pand is gepland in de tweede helft van 2020. Dat valt mooi samen met het 40-jarige jubileum van Polydak.”

Download PDF versie »