De multidakenspecialist

1 september 2018
Terug naar overzicht

Polydak is dé specialist in platte daken en waterdichtingen.Metdefocusopmaterialen zoals bitumen, pvc en EPDM gaat het team geen enkel project - groot of klein - uit de weg. Het familiale dakdekkersbedrijf werd in 1980 opgericht door Jaak Schuurmans. Vandaag staat zijn zoon Roeland Schuurmans met veel passie aan het roer.Roeland begon enkele jaren geleden onderaan de ladder. “Ik heb altijd meegedraaid in de firma en heb alle verschil- lende fases van een project op de voet gevolgd. Ik ken nu alle ins en outs van Polydak.” Naast een familiale manier van werken valt het gekwa- lificeerde team van Polydak op. Gemotiveerde en vakkun- dige medewerkers verrich- ten uitstekend werk én een opmerkelijke na-service.

Succesvol 2018

De weersomstandigheden van de eerste helft van 2018 waren zeer gunstig voor het dakdekkersbedrijf waardoor het al twee succesvolle kwar- talen heeft afgerond. “Onze branche is afhankelijk van het weer, dat onze planning soms sterk kan beïnvloeden. 2018 heeft ons tot heden een mini- mum aan weersverletdagen gegeven, waardoor we kunnen terugkijkenopverschillende mooie referenties. Voor Essers in Evergem realiseerden we een roofingproject van 13.000 m2 en samen met Willy Naessens werkten we aan het project Deldo in Antwerpen. Dat laatste bestond uit een TPO-project van maar liefst 25.000 m2. Voor Montea in Puurs voerden we begin dit jaar een daksanering uit met pvc van een totaalopper-

vlak van 12.000 m2. Ook de algemene bloei van de bouw- sector is ons gunstig gezind. De problemen inzake de beschik- baarheid van PIR en andere isolatiematerialen zijn gelukkig verleden tijd, waardoor we
ons weer zorgeloos kunnen richten op grotere projecten.”

Vooruitkijken

Ook de tweede helft van 2018 heeft mooie projecten voor Polydak in petto. “Er staat een dakvernieuwing bij Tapibel in Overpelt op het programma. Ook in opdracht van Edibo, een bedrijf uit de buurt, staat er een mooie opdracht op ons te wachten bij Katoennatie. Als we iets dieper in de plan- ning gaan graven, komen we terecht bij Stelrad/Henrad in Heerlen. Beiden projecten behelzen een oppervlakte van rond de 25.000 m2. Je ziet dat we niet terugdeinzen voor de grotere realisaties of landsgren- zen. Omdat we steeds onze beloftes nakomen en ons altijd van onze beste kant laten zien, doen partners in de bouwsec- tor graag beroep op ons. We blijven hard werken en inzet- ten op onze pluspunten, zoals een sterke organisatie en kwa- liteittijdensdeuitvoering.”

Blijven investeren

“Onze medewerkers zijn de stille kracht achter Polydak. We blijven investeren in de juiste mensen. Enerzijds door het team levenslang te laten leren en hen te voorzien van de nodige opleidingen en door hen tijdig verantwoordelijkhe- den te geven. Anderzijds willen we ons machinepark verder optimaliseren. Recent kochten we vier nieuwe camionetten en twee nieuwe heftrucks aan. Die laatste zijn volledig elektrisch. Zo blijven we perfect uitgerust om ons cliënteel zo efficiënt mogelijk te bedienen”, besluit Roeland.

Download PDF versie »

Bron: https://www.sterck-magazine.be/