Isolatiestock: "Nieuwkomer met ervaring"

24 augustus 2020
Terug naar overzicht

Isolatiestock is dan wel een nieuwe naam in het Limburgse ondernemingslandschap, oprichter Roeland Schuurmans kunnen we allerminst een groentje noemen. Hij staat al jaren aan het hoofd van dakenspecialist Polydak, dat onlangs zijn 40-jarige jubileum heeft gevierd. “Service is ons handelsmerk en zal dat altijd blijven.”

SCHERPE PRIJZEN

Hoe nieuw is nieuw? Isolatiestock bestaat nog maar sinds begin juni dit jaar. Nieuw, dus. Toch kan de kersverse leverancier van isolatiemateriaal al een goed gevulde klantenportefeuille voorleggen. Dat heeft alles te maken met het adresboekje van oprichter Roeland Schuurmans, zaakvoerder van dakenspecialist Polydak uit Lommel. “Het ene is uit het andere voortgevloeid. Met Polydak kopen wij grote volumes PIR-isolatieplaten – de afkorting van kunststof polyisocyanuraat – in voor dak-, vloer- en spouwisolatie. Om onze grote stock te verhandelen, hebben we een nieuwe vennootschap opgericht die zich specifiek toelegt op de opslag en de distributie van isolatie. Stel: wij halen een order binnen voor de levering van isolatiematerialen voor een oppervlakte van 30.000 of 40.000 vierkante meter, dan bestellen we voor pakweg 15.000 vierkante meter extra materiaal, als stockage. Doordat wij grote volumes afnemen, kunnen we bij onze leveranciers scherpe prijzen bedingen. Dat is logisch: hoe groter de bestelling, hoe beter de voorwaarden. Wij verzetten zelfs grotere volumes PIR-isolatiemateriaal dan de meeste grote bouwhandelaars.”

GROTE OPSLAGCAPACITEIT

Isolatiestock levert zowel aan professionele klanten als aan particulieren. Roeland: “Doordat we over een grote opslagcapaciteit beschikken, kunnen wij kort op de bal spelen en snel leveren. De service die klanten van Polydak gewoon zijn, kunnen ze ook van Isolatiestock verwachten. Kingspan, onze hoofdleverancier, geeft ons bovendien waardevolle technische ondersteuning en verleent ons uiterst gunstige tarieven. Deze innovatieve producent is een wereldleider op het gebied van isolatie- en bouwschiloplossingen voor hoogwaardige, duurzame gebouwen.”

STRENGSTE NORMEN

Bij Isolatiestock ligt de lat hoog, hoger dan bij veel andere conculega’s. “Iedereen kent de verhalen van isolatiebedrijven die producenten afschuimen om er loten met technische afwijkingen voor een appel en een ei op te kopen”, vertelt Roeland. “Afdankertjes, die ze vervolgens online te koop aanbieden als topmateriaal. Zulke toestanden maak je bij ons niet mee. Onze producten en processen voldoen aan de strengste normen en eisen. Dat zijn we aan onszelf verplicht. De normeringen worden strenger en strenger, maar daar staat gelukkig wel tegenover dat de vraag naar isolatie enkel toeneemt. Ook al moeten wij opboksen tegen gevestigde waarden in de handel van bouwmaterialen, ik ben ervan overtuigd dat we iedereen aankunnen. Wij werken snel, vlot, goedkoop en houden de vinger aan de pols. Daar kunnen velen een puntje aan zuigen.”

Bekijk hier het originele artikel

Download PDF versie