Polydak en Isolatiestock verhuizen naar Balendijk

28 april 2021
Terug naar overzicht

Polydak en Isolatiestock verhuizen naar BalendijkSinds begin februari opereren beide bedrijven van Roeland Schuurmans – Polydak en Isolatiestock – vanuit een gloednieuwe locatie in Lommel. Een evidente stap, gezien de nood aan meer opslagruimte nu en in de toekomst.

Zaakvoerder Roeland Schuurmans: “De extra ruimte, ook in de hoogte, is een groot pluspunt. In de nieuwbouw op de industriezone Balendijk-Kristalpark in Lommel beschikken we nu over drie enorme hallen van elk 4.000 m2 naast een kantoorgebouw van 800 m2. Bijna 13.000 m2 dus ten opzichte van 9.000 m2 op de oude locatie. Eén hal dient als opslagruimte voor isolatiemateriaal. In een tweede gebeuren de voorbereidingswerken voor de uitvoering. En in de derde hal bewaren we de dakmembranen in bitumen en kunststof.”

Vlotte verhuis

Als klant van Polydak of Isolatiestock merkte je wellicht weinig van de verhuis. Want die liep op wieltjes. De bedrijven bleven zelfs gewoon open. “Alles is gegaan zoals vooropgesteld. Afgelopen september namen we alvast de opslagruimtes in. Met de intrek in de kantoren wachtten we bewust tot alles er helemaal in orde was. Zodat onze medewerkers er niet op een werf moesten zitten. Ook dit gedeelte is er erg op vooruitgegaan ten opzichte van de vorige locatie. De kantoren zijn een pak functioneler en innovatiever dan voorheen. We zijn met zijn allen dus erg tevreden.”

Enkel voordelen

Polydak plaatst en levert jaarlijks zowat 500.000 m2 daken. Om de werking en het opslagbeheer dan efficiënt te houden, heb je plaats nodig. Die is dankzij de verhuis dus verzekerd. Maar de grotere opslagruimte heeft nóg voordelen voor de klanten van beide ondernemingen. “We kopen grote hoeveelheden isolatie aan op de juiste momenten, vóór de verwachte prijsstijgingen van de grondstoffen. Hoe meer voorraad we zo kunnen aanleggen, hoe langer we onze prijzen voordelig kunnen houden voor de professionele en particuliere markt. Een win-win dus!”

Download PDF versie »