"Solide daken, solide partner"

29 oktober 2020
Terug naar overzicht

Solide daken, solide partner

Polydak bestaat dit jaar 40 jaar. Vader Jaak Schuurmans richtte het bedrijf op in 1980 en 5 jaar geleden nam zijn zoon, Roeland Schuurmans, over. Wat een feestelijk jaar zou moeten worden, is plotseling heel anders gelopen.

"Gelukkig hebben wij tot nu toe nauwelijks invloed ondervonden van de coronacrisis," vertelt Roeland Schuurmans. "Uiteraard hebben wij ook voorzorgsmaatregelen genomen zoals voldoende afstand houden op de werven en bijzondere aandacht voor handhygiëne. Met deze kleine aanpassingen is het voltallige team van Polydak operationeel gebleven en konden de lopende projecten gewoon doorgaan. We hebben een drukke eerste helft van 2020 achter de rug, maar dat betekent niet dat wij geen langetermijngevolgen vrezen van de coronacrisis. We zijn er ons van bewust dat investeerders op termijn kunnen afhaken, wij gaan echter de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en daar hebben we een gegronde reden voor."

Eigen beheer

"We gaan dit jaar een hogere graad van efficiëntie bereiken," verklaart Roeland. "Wij gaan onze activiteiten uitbreiden met de distributie van isolatiematerialen onder de naam 'Isolatiestock' met vestiging in een nieuwbouw in Lommel. De verhuis staat gepland voor dit najaar." Na 40 jaar is het dus tijd voor een nieuwe stap. "Wij kopen onze dakdichtings- en isolatiematerialen rechtstreeks bij de fabrikanten in grote volumes en dus tegen uiterst gunstige voorwaarden. Naast het gebruik voor eigen projecten verdelen we deze materialen zowel naar de professionele als de particuliere markt. Er is geen project te groot of te klein voor ons!"

Positieve vooruitzichten

Door de nieuwe vestiging en de nieuwe bedrijfstak, zullen er op termijn ook nieuwe werkkrachten nodig zijn. Het bedrijf blijft dus groeien om de goede service te kunnen garanderen. Door de jaren heen heeft Polydak naamsbekendheid en een uitstekende reputatie gekregen. Hoe dat komt? "Ik kan wel een aantal sterktes van ons bedrijf opnoemen," zegt Roeland, "wij hebben een goede organisatie, een platte bedrijfsstructuur, we spelen altijd kort op de bal, we vinden efficiëntie erg belangrijk en we doen alles in eigen beheer zonder onderaannemingen! De meeste klanten die wij hebben, hebben wij op lange termijn."

Projecten in de kijker

Polydak werkte aan grote projecten in de eerste helft van 2020 zoals Van Zon in Lommel in opdracht van Mathieu Gijbels, met een dak van 15000 m2 kunststof PVC, Katoen Natie Beringen voor Willy Naessens 32.500 m2 in kunststof dakdichting en Daf Trucks in Oevel in opdracht van Cordeel Hoeselt voor 26.000 m2 bitumineus. Lopende projecten voor de tweede helft van dit jaar zijn Essers – Evergem in Gent voor 14.000 m2 in een bitumineuze uitvoering en het project Weerts in Oupeye (Luik) voor 86.500 m2. "Wij weten dus inderdaad waar we ons feestelijk jaar mee kunnen vullen," zegt Roeland Schuurmans.

Download PDF versie »